WoonWinkel West

Wanneer heb je recht op een huurpremie? Bekijk nu je wachttijd online.

De huurpremie is een maandelijks bedrag om je te helpen de huurprijs te betalen. Je kan een huurpremie krijgen als je vier jaar op de wachtlijst voor een sociale huurwoning staat in de gemeente waar je gedomicilieerd bent. Dat is één van de voorwaarden. Je vindt nu online hoelang je al wacht (je wachttijd). En, vanaf welke datum je mogelijk recht hebt op een huurpremie.

Hoe doe je dit?

Je gaat naar het Formulierenloket van Wonen in Vlaanderen.
Je logt in met eID of itsme.
Kies ‘Vraag huurpremie wachttijd op’
Vink de boodschap aan en klik op ‘Aanvraag opstarten’

Wat moet je doen als je voldoende wachttijd hebt? 

Je kan nu je wachttijd nakijken, maar je moet jouw wachttijd niet zelf opvolgen. Wonen in Vlaanderen doet dat voor jou. Sta je vier jaar op de wachtlijst voor een sociale woning? Dan krijg je automatisch een brief van Wonen in Vlaanderen met een aanvraagformulier. Je kan jouw aanvraag dan online of op papier invullen en aan de dienst huurpremie bezorgen.

Meer informatie?

Je vindt alle informatie op de webpagina’s over de huurpremie. Met vragen kan je terecht bij 1700, de gratis infolijn van de Vlaamse overheid. Je krijgt een huurpremie: Wat moet je doen om de huurpremie te behouden? Je verhuist: Wat moet je doen om opnieuw de huurpremie te krijgen? De folder Huurpremie 2024 geeft hierover informatie.