WoonWinkel West

Uitstel Centraal Inschrijvingsregister sociale huur

Vanaf 18 maart 2024 kan je online inschrijven als je een sociale woning wil huren in Vlaanderen. Je kunt dan je inschrijvingsdossier volledig zelf opstarten, digitaal en veilig. Al ingeschreven voor een sociale woning? Ook je dossier bekijken en aanpassen, kan vanaf 18 maart 2024 online. Vanaf dan is er namelijk één digitaal webplatform voor alle inschrijvingsdossiers. Om een aanvraag te starten, heb je wel een elektronische identiteitskaart (eID) nodig. Heb je geen eID of Itsme of lukt online inschrijven niet?
Dan kan Woonmaatschappij IJzer & Zee je verder helpen met de inschrijving.

Let op: alle kandidaat-huurders die al zijn ingeschreven voor een sociale huurwoning, zullen in maart 2024 ook een brief krijgen met de vraag om hun inschrijving online te bevestigen. Het is belangrijk om dit tijdig te doen: 30 dagen na het ontvangen van de brief.

Tussen 15 januari en 15 maart 2024 kan je terecht bij Woonmaatschappij IJzer & Zee of WoonWinkel West om je via een papieren inschrijvingsformulier in te schrijven voor een sociale woning. De woonmaatschappij registreert dan je kandidatuur in het centraal inschrijvingsregister. Ben je al ingeschreven en wil je je dossier aanpassen, neem dan contact op met Woonmaatschappij IJzer & Zee

Vanaf 18 maart 2024 kan je weer terecht bij het loket van WoonWinkel West op afspraak, als je hulp nodig hebt om je online in te schrijven via het centraal inschrijvingsregister voor een sociale woning of om je dossier te bekijken en aan te passen.