WoonWinkel West

Inschrijven groepsaankoop mogelijk tot en met 25 maart 2024

Bij de dertiende editie van de groepsaankoop groene stroom en gas van de provincie West-Vlaanderen werden nu al 75.000 inschrijvingen geregistreerd, waarvan 72.000 gezinnen en 3.000 bedrijven.

Op woensdag 7 februari vond de veiling plaats. Energiebedrijf Elegant deed bij deze veiling het beste bod voor particuliere verbruikers. De energiekosten van het groepsaankoopaanbod zijn gemiddeld 24% lager dan het actueel marktaanbod. Het actueel marktaanbod is samengesteld aan de hand van het gemiddelde van de voordeligste vergelijkbare contracten die de grootste energieleveranciers van Vlaanderen momenteel aanbieden. Voor professionele verbruikers bood Mega de laagste prijzen aan. De energiekosten van het contract voor professionele verbruikers zijn gemiddeld 20% lager dan het actueel marktaanbod.

De energiecontracten van deze groepsaankoop hebben variabele prijzen die maandelijks worden aangepast volgens vastgelegde indexeringsformules. Op deze manier volgen de prijzen de markevolutie en blijft het voordeel t.o.v. andere energiecontracten behouden.

Vrijdag 23 februari krijgen de deelnemers hun persoonlijk voorstel en ontdekken ze, op basis van hun verbruik, hoeveel ze kunnen besparen. Pas dan dient beslist te worden om al dan niet in te gaan op het aanbod.

Inschrijven blijft mogelijk
De inschrijvingsperiode wordt verlengd tot en met maandag 25 maart 2024. Je kan dus alsnog registreren voor de groepsaankoop. Inschrijven kan via de website www.west-vlaanderen.be/besparen of via de gratis infolijn 0800 18 711 of op afspraak via het woonloket van WoonWinkel West.

Met de groepsaankoop wil de Provincie haar inwoners en ondernemingen de kans bieden om te besparen op hun energiekosten. Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een veiling kan een betere prijs worden bedongen. Ook de overstap wordt volledig geregeld. Tegelijk wordt ook het milieu niet vergeten, want het provinciebestuur kiest voor 100% groene stroom, opgewekt in België.

Met vragen kan je terecht op www.west-vlaanderen.be/besparen, bellen gratis naar 0800 18 711 of je kan je vraag stellen via samengaanwegroener@ichoosr.com.