WoonWinkel West

house, structure, real estate-1353389.jpg

Vriesperiode sociale huur en lancering Centraal Inschrijvingsregister

In november zal de vriesperiode sociale huur ingaan. Tot eind december zijn er geen inschrijvingen sociale huur meer mogelijk.
Bij het loket van WoonWinkel West kan je tussen 15/10/2023 en 1/01/2024 niet meer terecht voor een inschrijving sociale huur.
Ben je al ingeschreven voor een sociale woning? Ook je dossier bekijken en aanpassen, kan vanaf 2 januari 2024 online.

In deze vriesperiode kan niet via de lokale software van de sociale woonmaatschappijen worden ingeschreven.
Het nieuwe centraal inschrijvingsregister (CIR) zal ingaan op 2 januari 2024.

Tussen 2 januari en 30 maart zal de actualisatie plaatsvinden. Bij een actualisatie worden de inschrijvingsvoorwaarden – verblijfsvoorwaarde, inkomensvoorwaarde en eigendomsvoorwaarde – automatisch gecontroleerd. Kandidaat-huurders die voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden moeten in het CIR bevestigen dat ze ingeschreven willen blijven als kandidaat-huurder voor een sociale woning. Kandidaat-huurders die niet meer voldoen aan de inschrijvingsvoorwaarden, moeten – naast de bevestiging dat ze nog ingeschreven willen blijven voor een sociale woning – bewijsdocumenten aanleveren waaruit blijkt dat ze toch voldoen. 

Vanaf 2 januari 2024 kan je weer terecht bij het loket van WoonWinkel West als je hulp nodig hebt om je in te schrijven voor een sociale huurwoning of om je inschrijving te actualiseren.