WoonWinkel West

Mijn VerbouwLening

Een groot deel van het Vlaamse woningpark is sterk verouderd. Veel eigenaars hebben dringend nood aan meer financiële ondersteuning om deze woningen en appartementen te renoveren. Naast de invoering van Mijn VerbouwPremie (vanaf 1 oktober 2022), zal je vanaf 1 juli ook de renteloze Mijn VerbouwLening tot 60.000 euro kunnen aanvragen. Met deze lening kunnen renovaties gefinancierd worden die zowel focussen op woningkwaliteit als op het verbeteren van de energieprestatie. Deze lening kan aangevraagd worden voor wie in de laagste of middelste inkomensgroep van Mijn VerbouwPremie zit. Daarnaast komen ook private verhuurders en verhuurders via een sociaal verhuurkantoor in aanmerking.

Wie een renteloos renovatiekrediet of een energielening+ heeft afgesloten, komt niet in aanmerking voor Mijn VerbouwLening. Wie vanaf 1 oktober 2022 een woning (label E of F) of een appartement (label D, E of F) aankoopt met slechte energieprestatie, komt niet in aanmerking voor Mijn VerbouwLening. Deze groep kan wel het renteloos renovatiekrediet afsluiten bij een kredietinstelling. In geval van erfenis of schenking kan men terecht bij een Energiehuis in de buurt voor het afsluiten van de energielening+.

Je kan Mijn VerbouwLening aanvragen voor alle categorieën van werken binnen Mijn VerbouwPremie, per categorie van werken is een maximaal ontleenbedrag voorzien. Ook voor investeringen zoals een hybride warmtepomp en zonnepanelen is het ook mogelijk om Mijn VerbouwLening aan te vragen, beperkt tot het bedrag van de factuur.

Je kan de renteloze Mijn VerbouwLening aanvragen voor een bedrag van maximaal 60 000 euro. De afbetalingstermijn is maximaal 25 jaar.
Mijn VerbouwLening kan aangevraagd worden tot eind 2026.

Alle info vind je terug op de website van Mijn VerbouwLening.